SocieteitAanDeMaas2

<< About Rowing at De Maas>>
<< ...more about Rowing at De Maas>

20220402 prijsuitreikingDe zesde en tevens laatste aflevering van de 2021/22 editie van de RotteRoeiCompetitie was fris maar ook zonnig. De wind was stevig uit het noord-oosten, wat resulteerde in pittige condities. De uitslagen lieten iets langer op zich wachten, waardoor een deel  van de roeiers helaas al was vertrokken toen de prijsuitreiking plaatsvond. 
Hierbij de directe links naar de daguitslagen, de uitslagen per boottype en het klassement/einduitslag. Alle uitslagen zijn te vinden bij de bestanden.

De RRC prijs, dit jaar omgedoopt tot de Jan Katgermanprijs, is door door de nieuwe roeivoorzitter Hugo Koppelaars uitgereikt aan Jacob Koster. Op de foto de uitreiking en een close-up van de beker.

Via deze link is een serie foto's te vinden, gemaakt door René Kolpa vanaf de Rottebanbrug en Hans Wijker uit de sloep op de Rottemeren.
[Update] Via deze link zijn een serie filmpjes bereikbaar, gemaakt door Jouke Post tijdens het passeren van de ploegen bij zijn huis.

Tot ziens bij de volgende editie -2022/23- van de RRC in oktober! 

 

thumb RRC TrajectDe volgende en laatste race van dit seizoen van de Rotte Roei Competitie is
2 april 2022
Start 10:00 bij de Eendrachtsmolen op de Rottemeren. Indien slecht weer: bij het gemaal “De Kooi”.
Inschrijven via de website . Bij voorkeur vóór donderdag 24:00 uur! Dan hebben we net iets meer tijd om de startlijst te maken. Zaterdag vóór 9:00 uur op de Roeiloods van De Maas kan ook nog. Die ploegen starten dan wel helemaal achteraan.

Boegnummers afhalen vóór 9:00 uur op de Roeiloods van De Maas. Iedereen moet 5 minuten vóór de start om 10.00 uur achter de startlijn op nummervolgorde liggen. Op laatkomers wordt niet gewacht!

Maasleden moeten hun eigen boot reserveren (binnen de normale regels) via het Afschrijfboek.

Aansluitend aan de slotrace zal de prijsuitreiking plaatsvinden

20220226 085511Let op: de volgende en laatste aflevering van dit seizoen is 2 april 2022 (in plaats van 26 maart)

De vijfde aflevering van de 2021-22 editie van de RotteRoeiCompetitie begon fris, maar de zon won snel terrein en de wind bleef uit, wat resulteerde in prachtige condities. De uitslagen waren in recordtijd voorhanden op de site (bij de bestanden) en op het raam van de werkplaats. Hierbij de directe links naar de daguitslagen, de uitslagen per boottype en het klassement/einduitslag

Via deze link is een serie foto's te vinden, gemaakt door Bob de Kuyper vanaf de Rottebanbrug.

Tot ziens bij de volgende aflevering van de RRC op 2 april! 

20220129 110228Let op: de laatste aflevering van dit seizoen is 2 april 2022 (in plaats van 26 maart)

De vierde aflevering van de 2021-22 editie van de RotteRoeiCompetitie was winderig, wat resulteerde in het (iets) kortere traject en het aanzetten van de windfactor in de pogramatuur. Wel bleef het droog en liet zelfs de zon zich ook nog zien.
De uitslagen waren ook weer snel voorhanden op de site (bij de bestanden) en op het raam van de werkplaats. Hierbij de directe links naar de daguitslagen, de uitslagen per boottype en het klassement/einduitslag

Tot ziens bij de volgende aflevering van de RRC op 26 februari! 

20211218 105134mDe derde aflevering van de 2021-22 editie van de RotteRoeiCompetitie kende goede condities voor de vele roeiers die dit keer mee deden: weinig wind en droog. De lichte mist mocht de pret niet drukken/
De uitslagen waren ook weer snel voorhanden op de site (bij de bestanden) en op het raam van de werkplaats.
Hierbij ook de directe links naar de daguitslagen, de uitslagen per boottype en het klassement/einduitslag

20211127 091759De tweede aflevering van de 2021-22 editie van de RotteRoeiCompetitie begon fris met een mooie zonsopkomst, en werd later verstoord door wat licht regen. Vanwege de verwachtte koude was gekozen voor het traject vanaf het gemaal.
De uitslagen waren al voorhanden op de site (bij de bestanden), terwijl de roeiers nog -coronaproof-  aan de koffie zaten.
Hierbij ook de directe links naar de daguitslagen, de uitslagen per boottype en het klassement/einduitslag [update 29/11]

20200307 RRCHet was duidelijk: iedereen had er weer zin in; want ondanks de regen en wind op 30 oktober kwam een groot aantal ploegen aan de start van de eerste aflevering van de 2021-22 editie van de RotteRoeiCompetitie.
De uitslagen waren glukkig al aan het begin van de middag voorhanden op de site (bij de bestanden).
Hierbij ook de directe links naar de daguitslagen, de uitslagen per boottype en het klassement/einduitslag.

Hieronder een paar sfeerfoto's 📸 Lisette Reitsma

Op 22021 Pekhuisbrug2 mei is de eenmalige "RRC Klein" geroeid. Door de Covid-19 maatregelen alleen voor Skiffs en jeugdploegen.
Het weer was bar, maar het zwaarste deel van de storm was gelukkig voorbij, zodat er veilig kon worden geroeid. De roeiers hebben wel de volle laag van de regen gekregen.
De uitslagen zijn te vinden via deze link. Benieuwd naar de 'punten' cf de klassieke methode, kijk dan hier [update 26 mei].
Foto's (c) Hans Wijker 

RotteRoeiCompetitie Sinds1993

Sedert 1993 wordt in de wintermaanden de Rotte Roei Competitie (RRC) 6x georganiseerd. Het afgelopen seizoen kon deze traditie door de COVID-19 pandemie helaas geen doorgang vinden. IJs, weder en Corona dienende zal de RRC in het seizoen 2021-2022 weer als vanouds georganiseerd worden. Er wordt geroeid over een afstand van 5 km op de Rotte, vanaf de Rottemeren richting Rotterdam. Er zijn 2 trajecten: Als het goed weer is dan wordt er gestart bij de Eendrachtsmolen op de Rottemeren en is de finish vlak vóór de bocht bij de voormalige "School met de Bijbel". Op grond van veiligheid kan besloten worden te starten bij het gemaal, bij de Kooi nabij de Pekhuisbrug, en is de finish vlak vóór de Irenebrug. Dit laatste zal mede afhangen van de situatie rond de bouw van tunnel voor de snelweg tussen de Irenebrug en de Varenbrug.
De RRC is bedoeld als trainingswedstrijd om iedereen te laten oefenen voor het wedstrijdvaren. Bovendien kan men aan de resultaten zien hoe men er in de training voor staat, wat betreft roeien en conditie.

Geplande data:
30 oktober 2021
27 november 2021
18 december 2021
29 januari 2022
26 februari 2022
2 april 2022 (gewijzigd)

20200307 RRCHet frisse, maar stralende weer op 7 maart vormde een prachtig decor voor de laatste race in het kader van de RotteRoeiCompetitie 2019-2020. 
De uitslagen waren al snel -de eerste roeiers waren nog niet droog uit de douche- voor handen op de site (bij de bestanden).
Hierbij ook de directe links naar de daguitslagen, de uitslagen per boottype en het klassement/einduitsag.

Tot ziens bij de volgende editie van de RotteRoeiCompetitie 2020-2021, die dit najaar zal gaan starten.
Iedereen namens de RRC-commissie een mooi, sportief en succesvol zomerseizoen toegewenst.