SocieteitAanDeMaas2

[pb_row][pb_column span="span12"][pb_accordion el_title="Yachting" initial_open="1" multi_open="yes" filter="no" appearing_animation="0" ][pb_accordion_item heading="About Yachting at De Maas" ]<< About Yachting at De Maas>>[/pb_accordion_item][pb_accordion_item heading="Lees meer" ]<< ...more about Yachting at De Maas>
[/pb_accordion_item][/pb_accordion][/pb_column][/pb_row]

Zeilen op de KPWil je varen? Kom naar de Kralingse Plas
Verschillende programma’s van jong tot oud, met of zonder ervaring, ga je lekker toeren of doe je mee aan de serieuze wedstrijdtraining? Er is van alles mogelijk binnen onze vereniging. Sluit je aan bij de Maas en je kan alle kanten op.

Kun je al zeilen?
Als lid kun je een boot pakken, we hebben alle soorten zeilboten. We hebben ook trainingen om het nog beter te leren.

Kun je nog niet zeilen?
We leren het je graag. Je zult zien hoe leuk het is. Ervaren instructeurs zijn beschikbaar om je op niveau op te leiden.

CWO-zeildiploma
Vanzelfsprekend kan je bij ons ook je CWO-diploma’s halen tijdens de lessen. Wil jij instructie geven, neem contact met ons op.

Word je kapitein in de Optimist?

De Optimist is de kleinste boot in afmetingen, maar de grootste internationale klasse. In de Optimist vaar je alleen en je mag alles zelf doen! Veel succesvolle zeilers zijn hun carrière begonnen in de Optimist.

Bij de Maas kan je vanaf 8 jaar je eerste Optimisten cursus volgen. Je kan zeilen in je eigen Optimist maar ook in een verenigingsboot. Wel moet je zwemdiploma’s A en B hebben.

Laser, Instappen in de Olympische klasse van Marit Bouwmeester, of gewoon lekker sportief varen?

Eén romp, drie verschillende zeilen, we hebben het natuurlijk over… de Laser. Jonge en lichte zeilers, jongens en meisjes, vanaf 40kg kunnen het echte ‘laser-gevoel’ ervaren in de 4.7, en later doorstromen naar de Radiaal en de Standaard.

De Laser is ideaal om snel op het water te zijn en lekker te varen. De lessen zijn voor jong en oud. We geven ook wedstrijdtraining.

Er zijn op woensdagavond wedstrijden. Jong en oud, ervaren en minder ervaren zeilers doen hieraan mee, iedereen kan aansluiten! Zo ontwikkel je je wedstrijd skills en ontmoet je nieuwe mensen op de Plas.

Varia zeilen

Vind je het gewoon leuk om te komen varen, maar hoeven die wedstrijden niet zo? Kom zeilen in ons varia programma. Hier krijg je de gelegenheid om ook eens een andere boot te proberen. In de valken kan je gezellig samen varen.
Een andere mogelijkheid is om CWO lessen te hebben in een RS Feva of – als je leeftijd dit nog toelaat in een Optimist.

Samen varen en samenwerken in een RS Feva

Vanaf het eind van de basisschool kun je ook samen met een vriendje varen in de Feva, tot dat je 17 jaar bent. Een Feva heeft een grootzeil en een fok, maar wil je nog harder dan gaat de felgekleurde gennaker erop. Met een RS Feva kun je heel veel, van lekker zeilen op de Kralingse Plas, tot fanatiek meedoen aan internationale wedstrijden. Samenwerken is erg belangrijk in deze boot.
Op vrijdagen traint er een gezellige groep op de plas. Kom gerust eens kijken en proberen.

Olympische foiling catamaran ambities: Nacra 15

Snel, sneller, snelst!!! Surfen over het water, gennaker op en gaan planeren?
Vliegen boven het water met snelheid meer dan 20 knopen! Nacra zeilers vanaf circa 14 jaar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom een keer mee te varen. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Zeil lessen: Haal je CWO-diploma!

CWO-diploma’s zijn landelijk erkend. Wij leiden beginnende tot zeer ervaren zeilers van alle leeftijden op en geven wedstrijdtrainingen op hoog niveau met een uitgebreid team van enthousiaste instructeurs en zeilcoaches.

Het vaarseizoen begint 22 maart, doe jij mee?

Dinsdag CWO 1 t/m 3 Optimist, Laser en RS Feva
Woensdag CWO 1 t/m 3 Optimist en Volwassenen
Donderdag CWO 1 t/m 3 Optimist, Laser en Volwassenen
Vrijdag CWO 1 t/m 3 Optimist, Laser en RS Feva

Andere mogelijkheden nodig? Er is van alles mogelijk, bijvoorbeeld met een gezin of vrienden-groep. Neem gerust contact op met onze Zeilcoach, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Onze kampen: Spelenderwijs leren zeilen

De kampen zijn voor iedere jeugdzeiler, thuis op de plas of bij de zeilschool de Brielse Maas. Rond en in de zomervakantie organiseren we meerdere kampen voor zeilers tussen 6 en 12 jaar. Je bent de hele dag bezig met zeilen en allerlei spelletjes. Je leert netjes varen en je hebt veel lol.

Op de Kralingse plas organiseren we de ZZZ De Plas kampen voor zeilers van 6-10 jaar. Je slaapt thuis en je bent 4 of 5 dagen (extra CWO vrijdagen) op De Maas van 9:30 – 17:00. Verder hebben we een bonte avond, en je kunt je ouders meenemen naar een afsluitende borrel. We hebben 4 kampen gepland, ze beginnen op 2 mei, 10 juli, 17 juli en op 14 augustus. Inhaal dagen 21 oktober. 

Op de Brielse maas organiseren we samen met de Brielse Zeilschool het Midi ZZZ kampje voor zeilers van 12-15 jaar de data worden ntb. Je slaapt op de zeilschool. Er is plaats voor maximaal 30 kinderen per week, meld je dus snel aan!

Vrijdag jeugdavond: jeugdzeilers samen in het honk!

Het is ook leuk om over zeilen te praten, of te tafelvoetballen. Een aantal vrijdagen organiseert het jeugdbestuur de vrijdagavondjes. Een begrip! Lekker samen zonder volwassenen. Samen eten en plezier. Kom je ook?

Vrij varen

Als Maas lid kan je gebruik maken van onze boten, en ook van de sloep. Om er één af te schrijven, neem dan (tijdig) contact op met de This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 Over Wedstrijdzeilen bij De Maas

<<...meer over Wedstrijdzeilen bij De Maas>>

Voorbespreking MaasjeugdDe Koninklijke Roei- en Zeilvereniging ‘De Maas’ uit Rotterdam heeft Lobke Berkhout aangetrokken voor een project om jonge zeiltalenten op te leiden. De vijfvoudig wereldkampioene en meervoudig Olympische medaillewinnares zal de komende jaren aan het roer staan van de Maas Flyers Academy.

Lobke with SilverLobke Berkhout gaat met deze Academy de jeugdzeilopleiding van De Maas naar een hoger niveau brengen, met als doel:
1. De jeugd nog enthousiaster te krijgen voor de watersport;
2. Meer doorstroming te creëren van vereniging zeilers naar wedstrijdzeilers;
3. Talenten te scouten en de kans te bieden op wedstrijdzeilen op topniveau.

Met de Maas Flyers Academy en het recent ook door De Maas geïnitieerde Rotterdam Offshore Sailing Team met Volvo Ocean Race topper Gerd-Jan Poortman heeft De Maas bewust gekozen om te investeren in zowel de ‘kweekvijver van jeugdzeilers’ als ‘jongvolwassen wedstrijdzeilers’.
Lobke interviewt MaasjeugdZeker in deze tijd, waarin jongeren veel mogelijkheden hebben en nieuwe technieken in snel tempo de wedstrijdwereld veroveren, is het wat De Maas betreft belangrijk mee te innoveren en op zeillessen op top niveau te bieden.
Hoewel de focus op de jeugdopleiding van De Maas ligt, wordt ook in dit initiatief weer de samenwerking gezocht met andere verenigingen. Daarbij ligt de nadruk op de Rotterdamse verenigingen die samen de Stichting World Port Sail (WPS) vormen, met Team Rotterdam als belangrijkste wapenfeit.

Lobke coaching on boardLobke heeft er onwijs veel zin in: “Ik heb De Maas altijd een heel warm hart toegedragen, mede doordat ik jarenlang in november kind-aan-huis was tijdens de Conny van Rietschoten Trofee (3-voudig winnares en nog meerdere malen genomineerd). Toen ik later als tacticus gevraagd werd bij Team Van Uden en we met het team in 2015 wereldkampioen Swan 45 werden, ontstond er een band die uiteraard nooit meer stuk kan. Ik ben daarom ook enorm vereerd dat ze mij als ervaringsdeskundige hebben gevraagd om mee te werken aan hun jeugdopleiding. Mede omdat ik na mijn Olympische carrière een businessplan geschreven heb voor mijn eigen Academy en daar dus altijd al mijn interesses hebben gelegen. Ik vind het geweldig dat ik nu mijn passie, kennis en ervaring kan overdragen op de jeugd. Want zeilen is een sport die mij heel veel heeft gebracht als mens en De Maas is een vereniging met een indrukwekkende historie en hart voor de zeilsport. Er liggen genoeg kansen, tijd om ze te pakken!”

5889122 20160729074143792 1 XLARGEDe Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas' (De Maas) en transportbedrijf Van Uden Group bundelen hun krachten in een nieuw zeilteam. Het Rotterdam Offshore Sailing Team (ROST) staat onder leiding van drievoudig Volvo Ocean Race-zeiler Gerd-Jan Poortman. Het hoofddoel van het Rotterdam Offshore Sailing Team is om in de komende jaren een nieuwe generatie zeezeilwedstrijd-talenten op te leiden voor de Volvo Ocean Race 2020-21.

Ambitieuze talenten
De bemanning van het Rotterdam Offshore Sailing Team zal bestaan uit vijftien zeiltalenten - tussen de 17 en 30 jaar oud - van De Maas en overige Rotterdamse zeilverenigingen. Om dit doel te kunnen realiseren gaat het team deelnemen aan diverse internationale zeezeilwedstrijden, zoals de Fastnet Race, North Sea Race en het wereldkampioenschap zeezeilen in Scheveningen 2018.

De boot
Het Rotterdam Offshore Sailing Team vaart met een Ker 46. Deze raceboot is volledig gebouwd van carbon en zal door Gerd-Jan Poortman optimaal geschipperd, getuned en onderhouden worden.  

Technische gegevens Ker 46:
Loa : 14.05m   Ker46 ROST VanUden   
Breedte : 4.36m  
Diepgang : 3.26m  
Gewicht : 6,090kg  
Ontwerp : Ker Yacht Design
Bouwer : McConaghy

Over Gerd-Jan Poortman
Zijn professionele zeilcarrière startte in 1999 met een overwinning in de Admirals Cup. In maart 2005 werd Gerd-Jan Poortman geselecteerd voor Team ABN AMRO II in de Volvo Ocean Race 2005-06. Gelijk al in de eerste etappe pakten ze het 24-uurs snelheidsrecord voor monohulls. Het talententeam eindigde uiteindelijk op een vierde plaats in het algemeen klassement. In 2008 deed Gerd-Jan wederom mee met de Volvo Ocean Race, ditmaal met Team Delta Lloyd. En in de Volvo Ocean Race 2014-15 werd hij tweede met Team Brunel.
www.webyme.nl

Over Van Uden
Het Rotterdamse transportbedrijf Van Uden Group is een leverancier van logistieke oplossingen, een investeerder in vastgoed en de handel in bedrijven. Al vele jaren steunt Van Uden de zeilsport op allerlei manieren.
vanuden.nl

Over de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas'
De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas' is opgericht in 1851 en is daarmee één van de oudste watersportverenigingen van Nederland. De Maas kent vele sportieve successen. Zo won erelid Conny van Rietschoten (1926- 2013) met zijn beide 'Flyer' zeiljachten tweemaal de loodzware oceaanrace Whitbread Round the World Race (tegenwoordig de Volvo Ocean race).
www.de-maas.nl

MBG Header

Maas Buiten Gaats – MBG – is een vaargemeenschap van Maasleden die jaarlijks een week met elkaar op stap gaan. De tochten worden alternerend overzee en binnengaats gemaakt, zodat voor ieder schip en iedere ambitie plaats is. MBG is laagdrempelig en nodigt je uit om samen onbevaren zeeën te ontdekken en nieuwe (vaar)wegen te bewandelen. Er is begeleiding bij het navigeren. En er wordt alleen overdag gevaren waardoor gezinnen met kinderen ook welkom zijn. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Er worden dan ook regelmatig borrels, diners en excursies georganiseerd. Dat zijn dan zowel facultatieve walopties enerzijds als gezamenlijke activiteiten als onderdeel van het programma. In de afgelopen jaren bezochten wij: 


The Sound of Solent (2022) Antwerpen (2011 Lustrumtocht)
Fryslân Boppe (2021 Lustrumtocht) - verslag Rostock (2010)
Schelde Tour (2020) - verslag Antwerpen (2009)
Normandië (2019) - verslag Kopenhagen (2008)
Wadvaren (2018) - verslag IJsselmeer en de Wadden (2007)
Chatham en Londen (2017) Le Havre (2006)
Duitse Wadden en Hamburg (2016) Wadden en het IJsselmeer (2005)
VOC-ronde Noord-Holland (2015) Cowes (2004)
Kanaaleilanden (2014) London (2002)
Friesland (2013) Antwerpen (2001 Lustrumtocht)
Denemarken (2012)  

Door op plaatjes hieronder van de programmaboekjes te klikken, kan je die -na inloggen- downloaden en zien wat er de afgelopen jaren ondernomen is.

MBG2022Boekje  
MBG2021Boekje MBG2020Boekje
MBG2019Boekje MBG2018Boekje
MBG2017Boekje MBG2016Boekje
 MBG2015Boekje  MBG2014Boekje