SocieteitAanDeMaas2

[pb_heading el_title="Faciliteiten" tag="h4" text_align="inherit" font="inherit" border_bottom_style="solid" border_bottom_color="#000000" appearing_animation="0" ]Faciliteiten[/pb_heading][pb_tab el_title="Faciliteiten" initial_open="1" fade_effect="no" tab_position="top" appearing_animation="0" ][pb_tab_item heading="Groote Zaal " icon="" ]

Lezingen-1024x480Bij binnenkomst in de Sociëteit betreedt u de klassieke Groote Zaal, een indrukwekkende, in authentieke stijl ontworpen, monumentale zaal, 280 m2 groot, een 5 meter hoog tongewelf met een prachtige parketvloer en open haard.

Aan de lange zijdes glazen vitrines met een rijke collectie trofeeën, alsmede belangrijke scheeps-modellen uit de 164-jarige historie. De Maas-vlag mag er niet ontbreken net zo min als de mahonie houten wherry ‘Groeninx van Zoelen’.

Deze zaal is bij uitstek geschikt voor officiële ontvangsten, recepties, lezingen en diners.

[/pb_tab_item][pb_tab_item heading="Serre " ]

De Serre is het klassieke restaurant met fraai rondom zicht op De Nieuwe Maas. De belangrijkste rol is als à la carte restaurant voor lunch en diner, maar het is tevens een bijzondere zaal om grote diners te houden, met name wanneer de Flyer- en Maaszaal daarbij betrokken worden.  

In de avonden worden hier ook gezelschappen ontvangen voor een diner of recepties.[/pb_tab_item][pb_tab_item heading="Flyerzaal " ]

De Flyerzaal dankt haar naam aan de schepen waarmee Conny van Rietschoten, erelid tot aan zijn overlijden in 2012, tweemaal de “Whitbread Round the World Race” won. Deze zaal voor maximaal 30 personen toont een aantal schitterende scheepsmodellen van onder andere “de Flyer I en II”. Dichter bij de rivier dan in deze plezierig lichte zaal kan men niet komen en de intieme sfeer maakt haar ideaal voor kleine ontvangsten, lunches, diners en vergaderingen.

[/pb_tab_item][pb_tab_item heading="Maaszaal" ]

Eveneens een zaal welke bijzonder geschikt is voor kleinere ontvangsten, lunches, diners en vergaderingen.

[/pb_tab_item][pb_tab_item heading="Terras" ]Terras-1024x480Het Sociëteitsterras is zonder meer het mooiste en grootste terras aan De Nieuwe Maas. Hier kan men de drukke dynamische wereldhaven Rotterdam op haar best zien. Hoewel midden in de stad kan men op een mooie dag in alle rust genieten van een heerlijke lunch, maar worden ook hier grote recepties, ontvangsten, etc. georganiseerd.[/pb_tab_item][/pb_tab][pb_text el_title="Reserveren" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

emailButton E-mail adres voor informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

[/pb_text]

Gebouw

Het in Jugendstil gebouwde Sociëteitsgebouw van de KR&ZV "De Maas", ontworpen door de Rotterdamse architecten Barend Hooijkaas jr. en Michiel Brinkman, werd in 1908 gebouwd. Het schitterende gebouw, sinds 2000 een rijksmonument, was inmiddels al de derde locatie voor de in 1851 opgerichte Vereeniging. In verband met de snelle noodzakelijke uitbreiding van de Rotterdamse haven was de Vereeniging gedwongen de in 1885 gebouwde Sociëteit op Katendrecht weer achter te laten, het eerste ‘clubhuis’ van de Vereeniging was het pand waar thans het Wereldmuseum aan de Willemskade is gehuisvest.

 Activiteiten  Organisatie

Buiten een aantal vaste jaarlijkse evenementen zoals het Heerendiner, de Verjaardag van de Vereeniging en het Wilddiner worden door de Sociëteitscommissie vele activiteiten georganiseerd. Tenzij uitdrukkelijk vermeld zijn alle evenementen voor alle leden toegankelijk en in een aantal gevallen ook voor introducees. De leden worden voortdurend op de hoogte gehouden van nieuwe activiteiten.

Directeur – Max Riezouw
max@societeitaandemaas.nl ☎️010 - 4124922

Reserveringen & Societeitsactiviteiten
Liselotte Donker / Niek Bolier
reserveringen@societeitaandemaas.nl ☎️010 - 4124922
voor offertes, reserveringen, vragen, suggesties, etc.

Ondervoorzitter Sociëteit – Merthe Tiemensma
societeitsvoorzitter@de-maas.nl
voor Sociëteit en BV gerelateerde zaken

Commissaris Sociëteit & Leden – Hermien Goderie-Plomp
commissarisleden@de-maas.nl
voor Sociëteit en leden gerelateerde zaken 

SocieteitAanDeMaas

contactgegevens
Veerdam 1
3016 DD Rotterdam
telefoon: +31 10 4124922

De Sociëteit is (afgezien van bijzondere evenementen) geopend op maandag t/m donderdag van 09.30 tot 22.30 uur en op vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur.