SocieteitAanDeMaas2

maaslogo 150x106Op het recentelijke WK roeien zag ik voor het eerst deze afkorting. Niet vreemd want ik heb het nog nooit meegemaakt, aangezien ik slechts een recreatieve roeier ben.
In de afgelopen 10 jaar dat ik betrokken ben bij de organisatie van de IJsselmondetocht is het voor mij de eerste keer dat we deze afkorting van Did Not Start moeten toepassen.
Vanwege de slechte windvoorspellingen die we de afgelopen 24 uur voor de aankomende 24 uur hebben gevolgd zijn we van mening dat het beter is voor de roeiers om dit evenement niet te laten starten.

In de afgelopen 70 jaar is dit, bij mijn weten, de eerste keer dat deze tocht van tevoren wordt afgelast. Er is wel een editie geweest die met vergelijkbare omstandigheden tot halverwege het traject is gekomen. Daar heeft men besloten dat het beter was om de boten aan de kant te leggen want de finish zou die dag niet bereikt worden.
De boten zijn vervolgens met botenwagens opgehaald. Dit willen we niet nogmaals meemaken.

Met de veiligheid en de gezondheid (zonder blessures) van de roeiers voorop hebben we dit pijnlijke besluit moeten nemen.
Indien de getijvoorspellingen voor 2017 zichtbaar zijn zullen we de volgende editie op een datum met het meest gunstige getij profiel vastleggen. We zullen de 70e IJsselmondetocht met veel enthousiasme voor u organiseren.

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven