SocieteitAanDeMaas2

Toertochten bij de Maas
Elk jaar maken we een agenda met toertochten waaraan ervaren roeiers kunnen deelnemen. Een aantal tochten organiseren we zelf.
In de toertochten kalender kunt u de tochten van dit jaar vinden.
Veel roei plezier!

<< Over Jeugdroeien bij De Maas>>
Roeiers behoren in Nederland al vanaf hun 27e jaar tot de Veteranen divisie. De Maas heeft dan ook een grote groep Veteranenroeiers, van verschillend roeiniveau. Vanuit de roeiopleiding ontstaan roeiploegen, maar ook uit de ‘horizontale invliegers’, meestal oud wedstrijdroeiers, ontstaan roeiploegen. Deze ploegen blijven vaak in min of meer gelijke samenstelling jaren op het water. Van tochten op zondagochtend over de Rotte met koffiepauze tot het starten van nationale en internationale wedstrijden met bijbehorend trainingsschema, alle varianten zijn te zien. De Veteranen roeiers zijn zeer actief en betrokken bij veel van wat de Vereeniging bindt.
Skiffcursus Plus (=Plus ploegen) olv Thomas Notermans op zaterdag 5 oktober 2019.

Ter voorbereiding op het nieuwe wedstrijdseizoen is er op zaterdag 5 oktober een roeidag met een lezing van Koen Levels, die als sportfysioloog verbonden is aan het Olympisch team.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
A. Techniek, roeien en gecoacht worden 09.00 – 10.30 uur
B. Afstellen riemen en boot (alleen voor wedstrijdroeiers) 10.00 - 12.00 uur
C. Krachttraining 11.00 -12.00 uur
D. Lunch 12.00 – 13.00 uur
E. Lezing Koen Levels 13.00 – 14.30 uur
F. Borrel 14.30 - …….
G. Skiffexamen afroeiers 15.00 – 16.30 uur

Koen Levels, inspanningsfysioloog en in die functie mede verantwoordelijk voor de fantastische successen van het Nederlandse roeiteam op de zojuist verroeide WK in Linz, zal vertellen hoe het Olympisch roeiteam traint in voorbereiding op de Olympische Spelen. Daarnaast zal Koen ingaan op voorbereidingen van specifieke wedstrijden zoals de Head, de Skiffhead of WK Masters.

De coaches van het wedstrijdteam van de junioren zullen er zijn om, met name in de ochtend, te helpen bij de workshops. Met een beetje passen en meten kunnen er ’s ochtends 2 workshops bezocht worden. De lezing is voor iedereen. Geef je op tijd op via deze link of het formulier hieronder en geef daarbij de voorkeur op voor de workshops in de ochtend (A,B en/of C).

Kosten € 35,-- pp contant te voldoen.

Skiffcursus plus

Hierbij geef ik me op voor de skiffcursus-plus en kies voor de volgende onderdelen in de ochtend:

Je moet minimaal één keuze maken

Vul hier je naam in

Vul hier je email adres in

 

 SkiffCursusPlus01

SkiffCursusPlus02

SkiffCursusPlus03

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven