SocieteitAanDeMaas2

2015WW 1Afgelopen weekend vond de 40ste Winterwedstrijden plaats. De Winterwedstrijden wordt georganiseerd door D.S.R. Proteus-Eretes en wordt verroeid over een afstand van 5 kilometer op de Schie tussen Rotterdam en Delft. De Maas was met 8 ploegen vertegenwoordigd. Met het totaal van vier overwinningen kan er teruggekeken worden op een succesvol weekend.

Philip Oggel startte op zaterdagochtend in het eerste blok (10.00uur) en wist de snelste tijd te roeien in zijn veld. Ondanks de kou voorafgaand aan de wedstrijd (inclusief sneeuw en  wind), liet Philip zijn beste roeien ooit zien. Ook was er een blik voor zijn oudere zus Annabel Oggel. Annabel vertegenwoordigde De Maas in het meisjes 18 veld. Ilse Feenstra won het meisjes 16 veld en laat nog steeds wekelijks zien meer snelheid te ontwikkelen. Ilse had op de finish een voorsprong van 20 seconden met de nummer twee, Femke Paulis van Salland. In hetzelfde veld als Ilse roeide Tessa Rijlaarsdam naar een zeer keurige gedeeld derde plaats. Hiermee laat Tessa zien dat ze binnen zeer korte tijd (half jaar) aansluiting weet te vinden met de Nederlandse top onder 17 jaar. Machiel Oosterloo was minder tevreden over zijn race en werd 5de in het J18 veld. Helaas kon Sem Hennekam (jongens 16) niet van start gaan in verband met problemen tijdens het oproeien. In het DSA skiff veld lagen Annick Taselaar en Marieke Keijser aan de start. Annick kan zeer tevreden zijn met haar 3e plek in het ‘beste’ Nederlandse damesveld en kan hoopvol doortrainen richting het Nederlands Kampioenschap welke op 18-19 april wordt verrroeid. Ondanks een achterstand van slechts 30 seconden op de nummer 1, was het niet Marieke’s beste race. Met deze  ‘mindere’race had zij als juniorroeister toch nog aansluiting met de Nederlandse top en daarom kan er ook door haar met opgeheven hoofd terug worden gekeken.

Op de zondag van de Winterwedstrijden waren het Annick en Marieke die de handen ineen hebben geslagen en samen de strijd aan zijn gegaan in het Dames Senioren A dubbeltwee veld (DSA 2x). Na een korte voorbereiding liep de race op de meeste stukken erg goed. De uitslag is veelbelovend: winst in de DSA-dubbeltwee en aanscherping van het baanrecord met 41 seconden.

 

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven