SocieteitAanDeMaas2

201504 NK IlseIlse feenstra heeft een keurige tweede plaats behaald afgelopen weekend tijdens het NK. Tijdens het toernooi, dat over 3 dagen verspreid was, roeide ilse in zowel de voorwedstrijd als de kwart- en halve finale naar de eerste plaats. Esther Koolstra (Willem3) werd kampioen van Nederland.
Bij de Dames Senioren A hebben Annick Taselaar en Marieke Keijser zich flink in de kijker geroeid. Nadat Marieke Keijser op zaterdag indrukwekkend de halve finale wist te winnen tegen onder andere titelverdedigster Inge Jansen, werd ze knap vierde in de A finale. Erg bijzonder om als junior ‘slechts’ drie vrouwen voor je te hebben.

In de B finale maakte Annick Taselaar er een zeer mooie wedstrijd van. Met een fabelachtige eindsprint werd Annick derde (9de overall). Met deze prestaties laten beide meiden zien in de Nederlandse top thuis te horen. Van menig roeister van het nationale roeiteam werd gewonnen.
Bij de jongens 18 roeide Charles Mulot naar de A finale. Voor Mulot, die pas sinds oktober bij de wedstrijdgroep traint, een fantastische prestatie. Het Jongens 18 veld is een zeer sterk bezet veld waarbij WK roeiers (vorig jaar zilver in de acht) aan de start lagen. Een mooie roeicarriere ligt in het verschiet voor Charles. In hetzelfde veld roeide David naar een vierde plaats in de C finale (16e overall). David werd 24ste in de time-trial op vrijdagavond en heeft zich dus knap in het toernooi geroeid. Wouter Wisbrun, vrijdag 35 ste in de time-trial werd uiteindelijk 3e in de F finale (33ste). Machiel Oosterloo werd in dezelfde finale 5de. Bij de jongens 16 werd Charles de Monchy 8ste van Nederland. In de Time-trial werd de Monchy 9de. Voor Charles, die pas sinds December meetraint met de wedstrijdgroep, lijkt aansluiting met de absolute top van Nederland een kwestie van trainen en een beetje tijd.
Naast de Monchy waren er meer bijzondere prestaties in het “onder 17 veld”: plek 17 was er voor Hidde Meijer die daarmee een zeer mooie start maakt op zijn eerste echte wedstrijd. Philip Oggel werd 18de. Daarmee heeft Philip niet zijn beste roeien kunnen laten zien (Philip werd onlangs 7de op de skiffhead in hetzelfde veld). Jeroen Smit werd 20ste van Nederland (tweede in de D finale). Jeroen werd op vrijdag nog 14e in de time-trial. Desalniettemin een uitstekende start. Maarten Ruoff werd 28ste in het J16 veld. Op zaterdag haalde Julian en Sem de finale in het j164* veld samen in een Viking combinatie waarin ze zesde werden, maar ze wisten (ondanks baan 7) ‘s middags een snellere tijd te roeien.
Op zondag werd er gestart in de dubbeltwee waarbij geen finale gehaald werd. Bij de meisjes 18 werd Emma Verhulst  26ste van de 31 deelnemers. Annabel Oggel, vrijdag op de time-trial de achtste tijd neergezet, werd uiteindelijk 14e van Nederland. In hetzelfde veld als Ilse Feenstra roeide Eefje Schelling en Tessa Rijlaarsdam. Eefje die na een enorme snoek tijdens de kwartfinale geen aansluiting meer wist te vinden met het veld won uiteindelijk de C finale in een uitstekende tijd (5e tijd van de drie finales A, B en C). Tessa heeft een flinke stap gemaakt. Onlangs op de skiffhead nog 17e, zondag in de B finale derde (9e overall) zeer verdiend en veel progressie gemaakt.

Link naar de foto's op Google+: https://plus.google.com/photos/109137210761095291059/albums/6142027461382205121

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven