SocieteitAanDeMaas2

201505 WestelijkeJulian Hegge trok op de zaterdag van de Westelijke regatta zijn eerste blik voor De Maas. Ruim voor het veld uitvarend kon hij de race naar zich toe trekken, ondanks nog een paar vuile klappen bleef hij in controle en mocht zich aan het erevlot melden. Machiel Oosterloo had iets daarvoor al laten zien hoe het moet, na ongeveer 1500 meter op een tweede plek te hebben gelegen had hij daar genoeg van en met een explosieve eindsprint trok hij de wedstrijd naar zich toe.

Op zondag voer Ilse Feenstra soeverein voor het veld uit naar de finish. Na een goede start trok ze vrij snel naar voren om daarna de leiding in de wedstrijd niet meer af te staan en de voorsprong gestaag uit te bouwen, ze was ook nog het snelste meisje 16 en 18 van de dag. Charles Mulot startte in het beginnelingen veld en won zijn voorwedstrijd, in de finale bleef hij steken op een derde plek, niettemin een goede race met tijden die perspectief geven op een goede plaatsing in het jongens 18 veld. In de finale van het lichte dames beginnelingen veld liet Annabel Oggel haar klasse zien, na als laatste uit de start te zijn gekomen begon ze vanaf de 500 m aan ongekende opmars die uiteindelijk resulteerde in een 2e plek, een bijna perfecte race.
Helaas kon ze op zondag deze race niet kopiëren en moest de eer in het M18 veld aan een ander laten en eindigde ze op een vierde plek.
Annick startte in het DSA 1x veld en had eigenlijk maar 1 tegenstander, Janneke Vermeulen van Skadi. De stevige bries tegen gaf de zwaardere Janneke een klein voordeel waardoor Annick helaas met een kleine achterstand op Janneke over de finish kwam. David en Wouter konden helaas geen potten breken in hun heat in J18 skiff, en hopen op betere tijden.
Jeroen, Maarten, Hidde en Sem startten in de J16 dubbel vier hun eerste race in dit nummer, meer samen roeien en op elkaar ingespeeld raken moeten op het NK groot een beter resultaat opleveren dan de 4e plaats nu in de voorwedstrijd. Jeroen en Hidde en Sem en Maarten roeiden op zondag in het drukst bezette jeugdnummer van het weekend de J18 2x. Met 5 voorwedstrijden moest deze gewonnen worden, dat was iets te hoog gegrepen voor onze jongens.
Machiel en David roeiden op zondag iets te voorzichtig in de voorwedstrijd van de J18 2x en werden op ruime achterstand 3e. In de finale werd er beduidend agressiever gevaren en eindigden ze met slechts 7 seconden achterstand op de 5e plaats. Ilse en Eefje roeiden op zaterdag in hun hoofdnummer de M16 2x, met een zeer goede race eindigden ze als tweede. Eefje eindigde als 4e in de M16 1x.

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven