SocieteitAanDeMaas2

20150606 ARB-NK02Op spectaculaire wijze hebben Annick Taselaar en Marieke Keijser goud gewonnen in het dames dubbeltweeveld. Na als een-na-laatste uit de start te zijn gekomen, voeren ze gedurende de race alle andere ploegen voorbij, waardoor het Maasduo met goede halen door kon roeien naar de finish. Tweede werd de KNRB, vorige week nog goed voor zilver in de twee zonder op het EK. Derde Proteus/Laga die proberen een WK onder 23 jaar uitzending te bemachtigen.
Ter gelegenheid van het NK stapte Wianka van Dorp in een vierzonder waarmee ze wist te winnen. De Damesacht (zilver op EK) deed ook wat ze moest doen en leverde Wianka haar tweede titel op afgelopen weekend.

20150606 ARB-NK01Naast de NK-titels was het David Jansen die won in het jongens 18 skiff veld., slechts een paar tiende voor de nummer 2. In het M16 skiffveld roeide Tessa Rijlaarsdam met zeer goede halen naar de winst. Ook was er winst voor Charles Mulot en Gert Jan van Doorn in het jongens 18 dubbeltwee veld.
In het J16 2x veld roeiden Charles de Monchy en Julian Hegge in de voorrondes naar een vierde plaats wat geen toegang gaf tot de A-finale. Wel was dit de vierde tijd overall en kunnen ze daar zeer tevreden mee zijn. Uiteindelijk werden ze 2e in de B-finale. Vanwege het feit dat ze slechts een half jaar wedstrijdroeien, is dit een zeer goede prestatie. In het dubbelvierenveld onder 17 jaar werd er een matige voorwedstrijd gevaren, maar herpakten Sem, Hidde, Philip en Jeroen zich erg goed in de B-finale. Helaas door een snoek (mishaal) kreeg de ploeg 20 seconden achterstand op de latere winnaar in de B-finale: Willem 3. Bij de meisjes 16 werden Eefje Schelling en Ilse Feenstra derde in de voorwedstrijd en wisten uiteindelijk de B finale te winnen. Vanwege een zeer ongunstige loting (top 6 in één voorwedstrijd) zijn de meiden eigenlijk de derde ploeg van Nederland. Tessa Rijlaarsdam roeide ook nog in dit veld mee samen met Sophie van de Maastrichtse roeivereniging en werd uiteindelijk vierde in de B-finale. Annabel Oggel roeide zaterdag een zeer goede wedstrijd in de Dames Beginnelingen Skiff en werd derde in de finale. In het dubbeltweeveld onder 19 jaar roeiden Machiel Oosterloo en David Jansen naar de tweede plek. Beide heren hebben een zeer goede stap gezet na de wedstrijd in Gent van dit jaar. Nu zitten ze circa 12 seconden achter de Nederlandse top. In het nieuwelingen skiffveld roeide Wouter Wisbrun een zeer goede B-finale. Met een nieuw PR van 7.33 kan er teruggekeken worden op een zeer geslaagd weekend. Victor van Dam werd vijfde in zijn heat en gaat iedere wedstrijd weer sneller varen. Maarten Ruoff werd zesde in J16 skiff. Frauke Taselaar en Jolien Feenstra roeiden beide op zaterdag de 500meter in M14 skiffveld en werden beide, in verschillende heats, derde.

Uitslagen: http://regatta.time-team.nl/arb/2015/results/c63.php

Bericht KNRB: http://www.knrb.nl/content.php/nl/110?id=2866,nl

Bericht NLRoei: http://nlroei.nl/artikelen/2015-06-instaptweetjes-bepalen-nk-groot

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven