SocieteitAanDeMaas2

18790543222 88efd83d0d m“80 kids, 1 dubbeldekker, 18 boten, 36 wedstrijden en 32 graden: het was geweldig!”
Afgelopen vrijdag, 5 juni, was De Maas met 80 jeugdroeiers vertegenwoordigd op het Nederlands Schoolroeikampioenschap op de Bosbaan in Amstelveen. Na een scout periode op verschillende Rotterdamse middelbare scholen, was het deze groep die, verdeeld over 18 boten, ten strijde trok tegen de andere Nederlandse scholen. Uiteindelijk werden hier 7 medailles veroverd in verschillende categorieën.

Vanaf maart werd er door leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium en het Rotterdams Montessori Lyceum kennisgemaakt met het roeien. Tijdens de gymlessen kregen ze een korte presentatie over de sport, gevolgd door een roeiclinic op ergometers, begeleid door wedstrijdroeiers van De Maas. In totaal maakten zo meer dan 600 leerlingen kennis met de roeisport.

Uit al deze leerlingen werd begin april een groep met potentie geselecteerd om het roeien op het water te komen ervaren bij De Maas. Sindsdien trainde deze groep elke vrijdag op het water, om zo snel mogelijk het roeien onder de knie te krijgen. Elke vrijdag was het vlot aan de Rotte drukbevolkt met alle schoolroeiers die samen met de Maasjeugd hun trainingen draaiden. Alle wedstrijdroeiers van De Maas, alsmede een aantal Skadianen, sprongen bij om het geheel te begeleiden en te coachen. De eerste weken gebeurde dat nog vanuit de stuurpositie in de boot, maar al snel stuurden de schoolroeiers zelf hun eigen ploeg en werd er vanaf de fiets gecoacht. De leerlingen zetten op deze manier grote stappen en pakten de techniek snel op.

Op vrijdag 5 juni vertrok de gehele groep plus de deelnemende Maasjeugd en 6 coaches ’s ochtends vroeg met een dubbeldekker naar Amstelveen om daar te roeien op de officiële 2-kilometer-roeibaan, de Bosbaan. Alle 18 ploegen voeren in de ochtend een voorwedstrijd over 500 meter, de onervaren schoolroeiers in de C4*, de ervaren Maasjeugd in de 2x-. In de middag lag elke ploeg aan de start van de finale waarvoor zij zich geplaatst hadden. Dit systeem leverde in elke finale opnieuw een prachtige strijd op met mooie resultaten.

Naast de spannende roeiwedstrijden, speelde het weer een positieve rol op deze dag. Het was de hele dag volop zonnig met temperaturen boven de 30 graden, waardoor er tussen de wedstrijden door heerlijk pootje gebaad kon worden in de Bosbaan. De sfeer in de enthousiaste groep jeugdroeiers was geweldig; iedereen stond aan de rand van het vlot aan te moedigen als er weer een Rotterdamse ploeg voorbij stoof over het water. In de verschillende finales kwamen de Maasploegen in totaal zeven keer als eerste over de finish, een heel mooie score waarmee deze schoolroeiperiode op grootse wijze werd afgesloten.

Veel dank voor de hulp van de wedstrijdroeiers bij het coachen van de ploegen.

Daarnaast ook grote dank aan Herman Wilton die elke vrijdag klaarstond om een circuittraining te organiseren waaraan de schoolroeiers na hun boottraining met veel plezier deelnamen.

Montessori M C4* Finale D:     Noëlle, Simone, Klara, Isis en Jana
Montes
sori M C4* Finale C:     Lieke, Josephine, Vera, Kiki en Zita
Montessori J C4* Finale C:      Kalyan, Douwe, Max, Merlijn en Thymo
Erasmiaans J C4* Finale B:      Bart, Lucas, Axel, Benjamin en Job
Libanon mix onderbouw  2x:     Jeroen en Frauke
Erasmiaans M bove
nbouw 2x:   Ilse en Tessa
Montessori J bovenbouw 2x:  Charles en Wouter
Marnix mix bovenbouw 2x:     Eefje en Machiel


Alle foto's op Flickr: https://flic.kr/s/aHske5bbFm

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven