SocieteitAanDeMaas2

20150620ZRBDe Maas ismet vier blikken huiswaarts gekeerd uit het Brabantse Tilburg. Op de watersportbaan in het nabijgelegen Hilvarenbeek streden de wedstrijdroeiers afgelopen weekend voor de blikken.
En dat laatste werd een succes. Tessa Rijlaarsdam startte zaterdagochtend in het M18 veld. Hoewel Tessa ook nog kan deelnemen in het M16 veld liet ze zien dat ze goed mee kon komen met het hogere niveau, wat resulteerde in een blik. Een kleine twee uur laten waren het Eefje en Tessa die samen in de M16 skiff heat de strijd met elkaar aan gingen, ook Eefje roeide even daarvoor M18 skiff. Met een paar tienden verschil was het Eefje Schelling die als eerst over de finish kwam.

De volgende ochtend roeiden de jongens skiffs. David Janssen kon aanleggen bij het erevlot om zijn tweede skiff blik dit seizoen op te halen. Hoewel de voorbereiding niet helemaal vlekkeloos verliep (snelheid in trainingen ontbrak) herpakte David zich goed in de vroege ochtend (7.40 uur starten). Niet alleen roeide hij de snelste tijd in zijn heat, maar ook de snelste tijd van alle 17 deelnemers. Ook voor Charles de Monchy was er winst. Sinds donderdag weer roeiend in zijn eigen skiff (reparatie), roeide de Monchy na 750m aan de leiding en kon soeverein doorroeien richting de finish. Ook voor Charles was dit de snelste tijd onder de 17 jaar van de dag. Naast deze skiffoverwinningen, was er nog meer skiff deelname van De Maas; een overzicht hiervan is te vinden op time-team.nl. Naast de skiffjes roeiden op zaterdag Machiel Oosterloo en David Janssen naar een zeer keurige tweede plaats in J18 2x A-finale. Een derde plek in de A-finale werd gehaald door Hidde Meijer en Philip Oggel in J16 dubbeltwee. Stan Mulot, vorig jaar junior bij De Maas en nu twee maanden terug uit California, roeide naar een vierde plek in de nieuwelingen skiff finale B. Wouter Wisbrun haalde helaas geen finale in hetzelfde veld.

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven