SocieteitAanDeMaas2

20160221 WinterwedstrijdenWinst voor Keijser en Feenstra en vele topklasseringen

Afgelopen zaterdag (21-02) vond de eerste roeiwedstrijd van 2016 plaats. De ‘Winterwedstrijden’ is een achtervolgingswedstrijd op de Schie tussen Rotterdam en Delft, georganiseerd door de Delftse studentenroeivereniging Proteus-Eretes. Ploegen starten met 15 seconden verschil ten op zichte van elkaar en roeien zo snel mogelijk de afstand van 5 km. Vanwege de slechte weersvoorspelling werden de blokken van zondag (22-02) geschrapt. Dat betekende voor De Maas helaas het niet starten van Marieke Keijser/Amber van Zomeren (DSA 2x), Annick Taselaar/Karolien Florijn (DSA 2x) en Adine de Keijzer/Katharina van Leeuwen (M16 2x).
De Winterwedstrijden is een officieel meetmoment, inhoudende dat vele toppers aanwezig waren.

Jongens onder 19
Zaterdagochtend roeiden, met uitzondering van Sam van Bekkum en Hidde Meijer, alle jongens het J18 skiff veld. Helaas kon door materiaalpech Charles de Monchy zijn wedstrijd niet afmaken. Na 3 km raakte zijn riemen kapot. Charles de Monchy passeerde het 3 km punt als nummer 2 (tijdsnelste), en laat daarmee dus zien in de Nederlandse top thuis te horen. David Janssen deed wat hij in zich had en werd vierde met slechts 7 seconden achterstand op de winnaar (Willem 3, Jorle Kooijenga). Wouter Wisbrun werd 17 seconden achter David 9de. Voor Machiel Oosterloo was het niet helemaal zijn dag, hij werd 17e van een totaal van 50 skiffeurs. Bij de eerstejaars 17/18 roeiers heeft Jeroen Smit erg goed gepresteerd, met 1,5min achterstand op de winnaar werd Jeroen 28ste. Phillip Oggel en Allard Koster werden respectievelijk 34ste en 35ste, een 38ste plaats was er voor Maarten Ruoff, Victor van Dam werd 40ste.

Dames senioren
Om 13.00 gingen de seniorendames van De Maas hun krachten meten met de Nederlandse top. Janneke van der Meulen werd tweede in het DSA veld, achter roeitalent Karolien Florijn. Janneke liet zelf weten technisch niet helemaal lekker in de race gezeten te hebben. Uitblinker bij de dames was Marieke Keijser, niet alleen won Marieke het LDSA veld, ook roeide Marieke naar de snelste dagtijd van de dames skiffeuses. Ook in het LDSA roeide Amber van Zomeren, uitkomend voor Willem 3 maar meetrainend met het Maas wedstrijdteam. Amber werd derde in LDSA veld, positie goed, maar roeide onder haar kunnen. Annabel Oggel roeide in het lichte dames beginnelingen veld en werd daar knap derde van de negen deelneemsters.

Meiden onder 19
Ilse Feenstra won met overmacht het meisjes 18 veld. Nummer twee, Hanna van Rheenen van roeivereniging De Hunze zat één minuut achter het Maastalent. Eefje Schelling werd zevende in hetzelfde veld. Maar, met een achterstand van slechts 20 seconden op de nummer twee laat ook Eefje zien goed in dat veld mee te kunnen komen. Bij de 16-jarige meiden werd Pien Ruigrok tweede. Slechts 9 seconden achter de nummer één, laat de eerstejaars 15/16-roeister zien zich uitstekend te manifesteren op De Maas. Winnares bij de 16-jarigen werd Anne Fleur van der Zee (Gouda). Jolien Feenstra werd vierde, met 1,5minuut achterstand op de winnares van het M16-veld.

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen of er nog roeiboten of ergometers beschikbaar zijn op de Rottelokatie. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd met de inloggevens van MijnMaas
Handleiding

Ga naar boven