SocieteitAanDeMaas2

RRC TrajectIn de wintermaanden, van oktober t/m maart wordt 6x op de laatste zaterdag van de maand de Rotte Roei Competitie georganiseerd. Er wordt geroeid over een afstand van 5 km op de Rotte, vanaf de Rottemeren richting Rotterdam. Met behulp van correctiefactoren voor geslacht, leeftijd en boottype wordt een gecorrigeerde tijd berekend en kunnen punten worden gescoord. Winnaar van de competitie is diegene die in de loop van het seizoen de meeste punten heeft verzameld. Voor het totaal resultaat tellen de beste 4 resultaten. Er zijn 2 trajecten ... Als het goed weer is dan wordt er gestart bij de Eendrachtsmolen op de Rottemeren en is de finish vlak vóór de “scherpe bocht”. Op grond van veiligheid kan besloten worden te starten bij het gemaal de Kooi nabij de Pekhuisbrug, en is de finish vlak vóór de Varenbrug. De RRC is bedoeld als trainingswedstrijd om iedereen te laten oefenen voor het wedstrijdvaren. Bovendien kan men aan de resultaten zien hoe men er in de training voor staat, wat betreft zijn roeien en zijn conditie.

In beginsel kan iedereen meeroeien. Door middel van een handicapsysteem (per boottype, per geslacht en per leeftijd) krijgt elke ploeg een eigen gecorrigeerde roeitijd. Op basis van de gecorrigeerde roeitijd krijgt elke roeier klassementspunten. Zo bouwt iedere deelnemer elke keer verder aan het eigen puntentotaal. Bij het bepalen van de gecorrigeerde roeitijd wordt gebruik gemaakt van correctiefactoren, meer informatie op roeicorrectiefactoren.nl 

De tijdraces zijn geen wedstrijden in KNRB termen. Er wordt gevaren in kiellinie met vliegende start op volgorde van het boegnummer. Het startverschil is ca. 20 sec. De startvolgorde wordt bepaald door prognose van de snelheid. Oplopende boten hebben voorrang. Er kan in alle boottypes geroeid worden. Voor het eindklassement na de koers tellen de 4 beste uitslagen in punten. Voor het totaal resultaat tellen de beste 4 resultaten. Indien door omstandigheden slechts 4x geroeid wordt tellen de beste 3, bij slechts drie roeiontmoetingen of minder tellen alle resultaten mee.

In beginsel wordt er op elke laatste zaterdag van de maand in de maanden oktober tot en met maart geroeid tenzij Kerst of Oud en Nieuw op die laatste zaterdag valt. Omdat de laatste RRC geroeid wordt op de zaterdag tussen de Head en de Skiffhead, kan het voorkomen dat wanneer daar geen week tussen zit, er niet op die zaterdag gestart kan worden. Op die betreffende zaterdagen word de RRC verschoven.
De eerste ploeg start om 10.00 uur.

Datums:

Inschrijven kan via deze link op website onder vermelding van boottype en bootnaam.
De deelnemers selecteren zichzelf in de deelnemerslijst of, als men voor het eerst meedoet, zijn naam, volledige geboortedatum en naam van de vereniging nodig. Die dienen apart te worden opgegeven in het veld hiervoor.
Op de dag van de wedstrijd worden de boegnummers uitgereikt.

20220402 prijsuitreikingDe zesde en tevens laatste aflevering van de 2021/22 editie van de RotteRoeiCompetitie was fris maar ook zonnig. De wind was stevig uit het noord-oosten, wat resulteerde in pittige condities. De uitslagen lieten iets langer op zich wachten, waardoor een deel  van de roeiers helaas al was vertrokken toen de prijsuitreiking plaatsvond. 
Hierbij de directe links naar de daguitslagen, de uitslagen per boottype en het klassement/einduitslag. Alle uitslagen zijn te vinden bij de bestanden.

De RRC prijs, dit jaar omgedoopt tot de Jan Katgermanprijs, is door door de nieuwe roeivoorzitter Hugo Koppelaars uitgereikt aan Jacob Koster. Op de foto de uitreiking en een close-up van de beker.

Via deze link is een serie foto's te vinden, gemaakt door René Kolpa vanaf de Rottebanbrug en Hans Wijker uit de sloep op de Rottemeren.
[Update] Via deze link zijn een serie filmpjes bereikbaar, gemaakt door Jouke Post tijdens het passeren van de ploegen bij zijn huis.

Tot ziens bij de volgende editie -2022/23- van de RRC in oktober!