2018MBG WadVarenVan 16 t/m 23 juli zal de 17de editie van Maas Buiten Gaats plaatsvinden. Maas Buiten Gaats is een jaarlijks terugkerend evenement. Een tocht vooral bedoeld voor gezinnen en voor minder ervaren maar uiteraard ook ervaren zeezeilers en motorbootvaarders. Het thema in 2018 is wadvaren, met als bestemming de waddeneilanden Terschelling en Borkum. Voor de motorbootvaarders en/of kleinere schepen is een alternatieve route binnendoor mogelijk.
We starten op 16 juli bij de Koninklijke Nederlandse Zeil & Roeivereniging te Muiden waar het openingsdiner genuttigd zal worden. Onze vrienden in Muiden hebben de ligplaatsen al gereserveerd. Na een ongetwijfeld copieus openingsdiner zal Maas Buiten Gaats de volgende dag aanleggen bij vogeleiland De Kreupel in het IJsselmeer ter hoogte van Andijk. Dit eiland van 70 hectare groot kent een natuurhaven met aanlegsteigers. De volgende dag zullen de bemanningen op scherp moeten staan omdat dan het uiterste van ze gevraagd zal worden in een vriendschappelijke zeilwedstrijd richting Harlingen.
Vanuit Harlingen gaat het echte wadvaren richting Terschelling beginnen. Aangekomen op Terschelling lassen we een rustdag in. Iedereen kan dan op eigen gelegenheid naar harte lust het eiland verkennen. De volgende dag is de accu weer helemaal opgeladen. Dat is nodig want we hebben dan een flinke trip van 60 mijl voor de boeg. Bij het verlaten van Terschelling zullen we eerst nog over het wad varen maar dan de neus buitengaats steken waarbij we langs Terschelling en Ameland richting Lauwersoog gaan. Vanuit Lauwersoog zullen we wederom naar buiten steken en het Duitse waddeneiland Borkum aandoen. Eindbestemming is dit jaar Delfzijl/Groningen. Per bus zullen we vanuit de haven van Delfzijl richting Prinsenhof in de stad Groningen gaan waar het slotdiner op deze prachtig locatie naast de Martinitoren plaats zal vinden.

Wilt u zich aanmelden voor deelname aan MaasBuitenGaats 2018? Aarzel dan niet en stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar boven