SocieteitAanDeMaas2

201711Afbeelding1Het ROST heeft in 2017 een geweldig debuut jaar gehad.

Vanaf de doop tijdens de Van Uden Reco Regatta steeg het ROST boven zichzelf uit: Line Honours in de Vuurschepen Race, 1e plaats tijdens de North Sea Race, Nederlands Kampioen ORC bij de North Sea Regatta, tot de klapper, de Fastnet Race 2017, 19e overall en 6e in IRC Zero (met o.a. alle Volvo Ocean Race boten op dezelfde startlijn!).

Voor 2018 gaat ROST schipper Gerd-Jan Poortman zoals aangekondigd opnieuw selecteren voor het basis team. Ieder jaar krijgt iedereen zo een kans om deel uit te maken van dit fantastische team. Poortman kijkt met name naar de zeil cv., de level of commitment, drive en lerend vermogen.

Daarnaast is er ook plek voor zeilers in het ‘reserve’ team, die kunnen meevaren tijdens deliveries en prachtige sponsor events, zoals in 2017 de Cowes St. Malo Race (2e plaats!) en de altijd fantastische Cowes Week!

ROST INFO:
Hoofddoel:
Gedurende drie tot vijf jaar een volgende generatie Rotterdamse zeiltalenten enthousiasmeren en klaarstomen voor de Volvo Ocean Race 2020-21 en het offshore-zeilen in het algemeen.
Voor 2018 staat deelname aan de ORC & IRC World Championships in Scheveningen op de kalender en in 2019 moet dan gepiekt gaan worden met een gooi naar de winst in de Fastnet Race 2019.

201711Afbeelding2

Subdoelen:

 • Enthousiasmeren van alle Maasleden (jong en oud) voor het zeilen in het algemeen.
 • Enthousiasmeren van andere Rotterdamse zeilverenigingen en zeilers om de verbondenheid onder zeilers uit de Maasstad te bevorderen.
 • Enthousiasmeren van het bedrijfsleven, met name in de regio Rijnmond, en de kracht van het zeilen als een schone, moderne, spectaculaire teamsport, en daarmee marketing tool te etaleren.
ZEILTEAM:
Schipper: Gerd-Jan Poortman
Rotterdamse zeilverenigingen  
lid van Stichting World Port Sail (‘WPS’): 4 posities
KR&ZV De Maas: 10 posities

DEELNAME:
Alle leden van bovengenoemde clubs tussen de 17 en 30 jaar oud kunnen meedingen naar een plek in het basis team. Kandidaten dienen voor 15 november 2017 hun motivatiebrief en zeil-CV in bijgevoegde format (zie bijlage) op te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uit alle inzendingen zal schipper Poortman zijn basisteam selecteren, inclusief een aantal reserves.
In principe varen de basis teamleden alle top events (zie kalender), maar de schipper kan te allen tijde de samenstelling wijzigen in het belang van het team. Tijdens overige events en deliveries zullen reserve teamleden en andere belangstellenden ook de kans krijgen om mee te varen.

BOOT:
Het ROST heeft de beschikking over ‘de Van Uden’, een Ker 46. Een modern jacht: snel, safe en goed onder IRC- en ORC-rating. De Ker is een uitdagende boot, maar ook goed te varen met mensen die nog geen of weinig offshore-ervaring hebben. De Van Uden is een hardcore racer, een bewezen winnaar en zeer compleet. Met een professional als Gerd-Jan Poortman en een enthousiast team zal de 46 voet lange carbon racer optimaal getuned en onderhouden worden, waarmee de kans op goede resultaten groot blijft.

201711Afbeelding3

KALENDER 2018:
De top events waar het ROST in ieder geval aan zal deelnemen zijn:

 • IJspegel Wedstrijden
  Najaar en voorjaar zie www.jachtclubscheveningen.com/ijspegel
 • Van Uden Reco Regatta:
  21 en 22 april
 • North Sea Regatta:
  08 mei - Vuurschepen race; +/- 140 NM (offshore)
  10 mei - North Sea Race; +/- 170 NM (offshore)
  18 t/m 20 mei - North Sea Regatta - inshore
 • ORC/IRC worlds Scheveningen
  12 t/m 22 Juli
 • Breskens Sailing Week
  24 t/m 26 augustis

OPTIONEEL (In overleg met sponsoren):

IRC europeans Cherbourg race
Antwerpen Race Cowes Week
   

ALGEMEEN:
Van de deelnemende zeilers wordt een zeer geringe eigen bijdrage van €250 gevraagd. Het team beschikt over zeilpakken en zwemvesten plus team gear. De zeilers moeten zelf vervoer van en naar de verschillende havenplaatsen regelen. Uiteraard zal bijvoorbeeld een delivery naar Engeland zeilend gedaan worden, hetgeen dan weer de reiskosten zo goed als wegneemt.
Van de zeilers wordt een actieve houding verwacht om het ROST zo snel mogelijk naar een nog hoger niveau te krijgen. Iedere zeiler zal zoals gebruikelijk bij offshore sailing teams een eigen aandachts- gebied op de boot krijgen. Vanaf 2018 zullen ook de zeilers een actieve rol spelen in het aantrekken en behouden van partners, sponsoren en fans!

ROTTERDAM. MAKE IT HAPPEN.

201711Afbeelding4

201711sponsorbalk

Ga naar boven