IJsselmondetocht

ijsselmondetocht-logo-rond-2024 3Zondag 23 juni 2024 wordt de traditie van de KRZV De Maas hervat: De marathon tocht der tochten, Rotterdams trots, een rondje IJsselmonde, een prestatietocht die door aanjager Jan van Vollenhoven in 1946 werd gestart en nu voor de 74ste maal gaat plaatsvinden.

ijsselmondetocht-parcoursDeze sportieve traditie is tot op heden een jaarlijks terugkerend evenement en zal als vanouds starten bij dageraad vanaf de Oude plantage in De Esch, om vervolgens in konvooi stroomopwaarts naar de Brienenoord te roeien, richting Ridderkerk. Via de Noord en de Rietbaan zal aan de Zwijndrechtse kant van de Oude Maas worden gevaren. Waar men rond de klok van 12.30 de imposante jachthaven van Rhoon aan zal doen voor een kleine lunch onderbreking, gefaciliteerd door Les Fetiches (damesploeg 2021). Waarna we Rhoon wederom in konvooi verlaten richting de splitsing van de Oude Maas- Nieuwe Maas, om rond 16.00 de Nieuwe Maas op te varen, zodat men via de Koningshaven weer veilig terug kan roeien richting de Watertorenhaven.


Inschrijven is al mogelijk!
-
inschrijven voor Maasleden kan via https://www.de-maas.nl/activiteiten/995/74ste-ijsselmondetocht 
- Het mailadres thcotednomlessji.[antispam].@de-maas.nl is ook beschikbaar voor alle vragen, en voor verzoeken voor het huren van een wherry.

Verdere informatie:

 • Huur van een wherry (kan in beperkte aantal) voor niet Rotterdamse roeiers; en,
 • Boten die vanuit de organisatie komen, zijn op toewijzing. 
 • Inschrijven kan tot 18 juni 2024
 • Officiële programma is hier te vinden.
 • Kosten voor deelname aan de IJsselmondetocht & inclusief lunch bedraagt
  € 40,- p.p. en boothuur is (beperkt)mogelijk voor € 25,- per boot. 
 • Gelieve opgeven per ploeg, maar minimaal met zijn tweeën. Mocht je een halve tocht willen roeien, regel dan zelf een roeimaatje met wie je deze wissel kan realiseren. Kosten zijn 40,- pp inclusief boot, mocht je een voorkeur hebben voor een Maasboot (deze zijn beperkt) graag doorgeven.

Voorwaarden:

 • Deelnemer verklaart hierbij te kunnen zwemmen en voor eigen verantwoordelijkheid deel te nemen aan deze tocht en de Vereeniging niet aansprakelijk te zullen stellen voor schade die direct of indirect verband houdt met deelname aan deze tocht.
 • Het dragen van een reddingsvest van minimaal 150N gedurende de tocht is voor alle opvarenden verplicht
 • Op de Nieuwe Maas tussen KMR1013 en KMR1002 (het gedeelte terug naar de stad) en komende uit de Noord KMR 977 naar Oude Maas tot KMR982 vaart de tocht als een zo compact mogelijk konvooi met aangepaste snelheid
 • In verband met de nieuwe Privacyregels moeten we uw toestemming vragen om uitsluitend voor dit evenement uw gegevens te mogen opnemen in het databestand 2023 van de IJsselmondetocht Commissie. Deze gegevens zullen uitsluitend gebruikt worden om te communiceren over deze tocht. Uw gegevens worden bewaard tot 1 maand na het evenement. U kunt daarna altijd direct zelf contact opnemen met de Commissie indien noodzakelijk.