Sociëteit

Leven in de brouwerij op de Sociëteit

Hoe gedreven en ambitieus we ook zijn als roei- en zeilvereniging: écht belangrijk vinden we het goed hebben op en aan het water. Vooruitkomen. Alleen én met elkaar. Op het water en aan wal. We richten ons bij ‘De Maas’ daarom niet alleen op sport en inspanning maar ook op onderling contact tussen de leden. Ontspanning doet er ook toe. Samenzijn gewoon gezellig of voor werk. Dat doen we in onze Sociëteit, een prachtig gebouw aan de Nieuwe Maas, met het mooiste terras van Rotterdam. En natuurlijk een heerlijke keuken.

Op de Sociëteit zijn leden welkom voor een lunch, borrel of diner.

Evenementen

Onze vereniging is van oudsher een plek waar alle Rotterdammers met affiniteit met water en watersport samenkomen. Tegenwoordig is de Sociëteit een plek waar regelmatig gezellige activiteiten worden georganiseerd door en voor onze leden. Een lezing, muziekmiddag, wilddiner of een familiedag; voor ieder is er wat wils.   

Ruimte zelf gebruiken

Ploegen of tafels organiseren ook zelf evenementen in onze Sociëteit. Als lid kun je de ruimtes bovendien gebruiken voor eigen bijeenkomsten of activiteiten – zakelijk of privé.

Bekijk de kalender met aankomende evenementen.

Gebouw 

Het in Jugendstil gebouwde Sociëteitsgebouw van de KR&ZV "De Maas", ontworpen door de Rotterdamse architecten Barend Hooijkaas jr. en Michiel Brinkman, werd in 1908 gebouwd. Het schitterende gebouw, sinds 2000 een rijksmonument, was inmiddels al de derde locatie voor de in 1851 opgerichte Vereeniging. In verband met de snelle noodzakelijke uitbreiding van de Rotterdamse haven was de Vereeniging gedwongen de in 1885 gebouwde Sociëteit op Katendrecht weer achter te laten, het eerste ‘clubhuis’ van de Vereeniging was het pand waar thans het Wereldmuseum aan de Willemskade is gehuisvest.

Activiteiten

Buiten een aantal vaste jaarlijkse evenementen zoals het Heerendiner, de Verjaardag van de Vereeniging en het Wilddiner worden door de Sociëteitscommissie vele activiteiten georganiseerd. Tenzij uitdrukkelijk vermeld zijn alle evenementen voor alle leden toegankelijk en in een aantal gevallen ook voor introducees. De leden worden voortdurend op de hoogte gehouden van nieuwe activiteiten.

 

societeitaandemaas

Veerdam 1
3016 DD Rotterdam
 +31 10 4124922
negnirevreser.[antispam].@societeitaandemaas.nl
 www.societeitaandemaas.nl 

Openingstijden

De Sociëteit is (afgezien van bijzondere evenementen) geopend op dinsdag tot en met donderdag van 11:30 tot 22:30. Op maandag en vrijdag zijn we geopend van 11:30 t/m 16:00. In het weekend zijn wij gesloten. 

Afwijkende openingstijden

Organisatie

Directeur – Max Riezouw
xam.[antispam].@societeitaandemaas.nl 010 - 4124922

Reserveringen & Societeitsactiviteiten
Liselotte Donker / Stéphanie Kuijf
negnirevreser.[antispam].@societeitaandemaas.nl  010 - 4124922
voor offertes, reserveringen, vragen, suggesties, etc.

Ondervoorzitter Sociëteit – Merthe Tiemensma
rettizroovstieteicos.[antispam].@de-maas.nl
voor Sociëteit en BV gerelateerde zaken

Commissaris Sociëteit & Leden – Joyce Simons
nedelsirassimmoc.[antispam].@de-maas.nl 
voor Sociëteit en leden gerelateerde zaken