Dit stoplicht geeft aan of er een vaarverbod is. Staat het op rood, dan mag er niet geroeid worden! Lees meer

Rotte Roei Competitie

Inschrijven Inschrijflijst Startlijst Uitslagen en Klassement

Algemeen

rrc-traject 2In de wintermaanden, van september t/m februari wordt, indien de omstandigheden het toelaten, 6x de Rotte Roei Competitie georganiseerd. Er wordt geroeid over een afstand van ruim 5 km, op de Rotte, vanaf de Rottemeren richting Rotterdam. Met behulp van correctiefactoren voor geslacht, leeftijd en boottype wordt een gecorrigeerde tijd berekend en kunnen punten worden gescoord. Winnaar van de competitie ontvangt de Jan Katgerman Trofee, en is diegene die in de loop van het seizoen de meeste punten heeft verzameld. Voor het totaal tellen de beste 4 resultaten. Er zijn 2 trajecten: als het goed weer is dan wordt er gestart bij de Eendrachtsmolen op de Rottemeren en is de finish vlak vóór de “scherpe bocht”. Op grond van veiligheid kan besloten worden te starten bij het gemaal de Kooi nabij de Pekhuisbrug, en is de finish vlak vóór de woonboot voor de Irenebrug. De RRC is bedoeld als trainingswedstrijd om iedereen te laten oefenen voor het wedstrijdvaren. Bovendien kan men aan de resultaten zien hoe men er in de training voor staat, wat betreft roeien en conditie.

Onderlinge vergelijking

In beginsel kan iedereen meeroeien. Door middel van een handicapsysteem (per boottype, per geslacht en per leeftijd) krijgt elke ploeg een eigen gecorrigeerde roeitijd. Op basis van de gecorrigeerde roeitijd krijgt elke roeier klassementspunten. Zo bouwt iedere deelnemer elke keer verder aan het eigen puntentotaal. Bij het bepalen van de gecorrigeerde roeitijd wordt gebruik gemaakt van correctiefactoren, meer informatie op roeicorrectiefactoren.nl

Bepalingen

De tijdraces zijn geen wedstrijden in KNRB termen. Er wordt gevaren in kiellinie met vliegende start op volgorde van het boegnummer. Het startverschil is ca. 20 sec. De startvolgorde wordt bepaald door prognose van de snelheid. Oplopende boten hebben voorrang. Er kan in alle boottypes geroeid worden. Voor het eindklassement na de koers tellen de 4 beste uitslagen in punten. Indien door omstandigheden slechts 4x geroeid wordt tellen de beste 3, bij slechts drie roeiontmoetingen of minder tellen alle resultaten mee.

Wedstrijddagen

In beginsel wordt er op elke laatste zaterdag van de maand in de maanden september tot en met februari geroeid tenzij Kerst of Oud en Nieuw op die laatste zaterdag valt. In verband met de voorjaarswedstrijden (Head, Heineken 4 kamp) is de 1e race dit jaar al in september en de laatste in februari. De eerste ploeg start om 10.00 uur.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link op website onder vermelding van boottype en bootnaam.
De deelnemers selecteren zichzelf in de deelnemerslijst of, als men voor het eerst meedoet, zijn naam, volledige geboortedatum en naam van de vereniging nodig. Die dienen apart te worden opgegeven in het veld ‘aanvullende info’.

Privacy

Ten behoeve van de RotteRoeiCompetitie worden persoonsgegevens verwerkt. Hiervoor is een privacyverklaring opgesteld, die via deze link kan worden ingezien.

Roeinieuws

Erasmiaans Gymnasium wint NK schoolroeien

Datum: 05 juni 2024  -  Categorie: Roeien
Op vrijdag 31 mei nam het Erasmiaans Gymnasium, op het erepodium langs de Bosbaan, de grote beker in ontvangst en was daarmee de beste roeischool van Nederland. Van ergometerclinic naar roeien in de boot en deelname ...

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen in het afschrijfboek of er nog roeimateriaal beschikbaar is op de Rotteloods, WAB of Plantage. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd.