‘De Maas’: Roeivereniging en zeilvereniging

Koninklijke Roei & Zeil Vereniging ‘De Maas’ is één van de grootste roei- en zeilverenigingen in Nederland. De vereniging heeft ongeveer 2000 leden. En Rotterdam als thuishaven.

Onze roeiers en zeilers

De één topsporter, de ander recreatief. De één al ver voorbij pensioenleeftijd, de ander net begonnen op de basisschool. We hebben leden die graag toertochten maken en weer anderen die mooie wedstrijden op zee varen. Of: mensen die graag over watersport praten tijdens een goede hap eten in onze prachtige Sociëteit. Verder bieden we plek aan mensen die willen leren zeilen of leren roeien – ook mensen met een handicap. Alles bij elkaar mensen met dezelfde gedrevenheid: het goed hebben op het water. Vooruitkomen. Alleen én met elkaar.

Roeien en zeilen in de beste boten

‘De Maas’ is de roei- en zeilvereniging in Rotterdam met de grootste vloot aan eigen boten. We willen dat onze leden kunnen trainen in uitstekend materiaal, zodat zij hun eigen doelen kunnen behalen. Bijvoorbeeld leren roeien of leren zeilen, meedoen aan een wedstrijd, meereizen met een internationale toertocht, rivierroeien of leren roeien op onstuimig water – coastal rowing. Uit ervaring weten we dat dat leuker is en beter gaat met goed materieel.

We hebben als vereniging ruim 30 optimisten, 8 lasers, 3 valken, meerdere sloepen, zeilschepen waar mensen met een handicap makkelijk in zeilen en een vloot van 140 verschillende roeiboten. En niet te vergeten: een vloot van ruim 300 schepen van de leden zelf, allemaal varend onder de vlag van ‘De Maas’.

Wil je leren roeien of leren zeilen? Zoek je een nieuwe vereniging voor jezelf of juist je hele ploeg? Lees dan vooral wat meer over roeien of zeilen bij De Maas. En voel je vooral van harte welkom!

Hieronder een tweetal foto's van de sociëteit uit de jaren vóór de 2e Wereldoorlog, afkomstig uit de collectie van het Stadsarchief Rotterdam

nl-rtsa-4210-5 nl-rtsa-4210-26