Erasmiaans Gymnasium wint NK schoolroeien

Geplaatst op 05-06-2024  -  Categorie: Roeien

Op vrijdag 31 mei nam het Erasmiaans Gymnasium, op het erepodium langs de Bosbaan, de grote beker in ontvangst en was daarmee de beste roeischool van Nederland.

Van ergometerclinic naar roeien in de boot en deelname aan het NK

Wat was het dit jaar weer een geweldige editie! In maart jongstleden vond de jaarlijkse ergometerclinic plaats op het Erasmiaans. Tijdens deze clinic werd verteld over de roeisport, mochten de leerlingen trainen op de door “Concept2” meegebrachte  ergometers en werden er wedstrijdjes gedaan over 250 meter. Na deze clinic waren er ontzettend veel enthousiaste leerlingen die graag een kijkje wilden nemen in de roeiwereld.

Roeien op “De Maas”

Begin april kwamen de scholieren vol goede moed naar de eerste training op “De Maas”. Maar zoals bekend: april doet wat hij wil, en dat bleek ook tijdens de eerste training. Regen, wind en hagel vielen uit de lucht, waardoor de eerste training een ergometertraining werd. Natuurlijk was dat ook hartstikke leuk, uiteindelijk hadden de scholieren het allemaal alsnog naar hun zin!

De tweede en derde training waren ook uitdagend, met enkele stortbuien die over de roeiers heen trokken. Maar, dat mocht de pret zeker niet drukken. De scholieren gingen allemaal het water op en knalden door de trainingen heen. De beloning voor dit doorzettingsvermogen was dat er bij de laatste drie trainingen zon en nauwelijks wind te vinden was! De, inmiddels, roei(st)ers hebben keihard getraind onder begeleiding van een aantal wedstrijdroeiers van “De Maas” om zich zo voor te bereiden op de grote dag: vrijdag 31 mei!

Nederlands Kampioenschap Schoolroeienu

Vroeg in de ochtend vertrokken alle roeiers vanuit het prachtige Rotterdam naar het gezellige Amsterdam. Dankzij de trainingen waren de roei(st)ers voorbereid op alle weersomstandigheden, maar wat was het fijn dat daar volop de zon scheen! Al snel gingen de eerste roeiers het water op en namen ze het op tegen andere middelbare scholen uit heel Nederland. Het was de hele dag door genieten in de zon. Van roeien tot voetballen, tot elkaar aanmoedigen en die heerlijke tosti’s op de Bosbaan eten; iedereen had het geweldig naar zijn zin. Toen was het grote moment daar: de prijsuitreiking. Vol spanning zaten we met elkaar op de tribune te luisteren of onze toppers in de prijzen waren gevallen. En daar gebeurde het: de uitreiking van de beker voor de beste roeischool van Nederland ging naar het Erasmiaans Gymnasium! Enorm trots zijn we op alle roeiers die deze prestatie in slechts zes weken tijd hebben neergezet.

Organisatie Schoolroeien 2024

Veel dank gaat uit naar Frauke Taselaar (coördinator) en Annelot Grizell voor al haar hulp tijdens het NK, de goede samenwerking met het Erasmiaans Gymnasium (Petra Santema), de coaches en natuurlijk “De Maas” die haar faciliteiten beschikbaar stelde.

Goed om te weten: komende donderdag 11 juli komt heel leerjaar 2 van het Erasmiaans roeien op De Maas (Sportdag).

Tot volgend jaar

cd5b91a0-5131-4f46-8521-2e223a28b14e