Snelwegwedstrijd 2024

Geplaatst op 22-06-2024  -  Categorie: Algemeen

Op de mooiste zomeravond in weken, geen regen en wind voor de verandering, maar zonovergoten is op 19 juni de SnelWegWedstrijd 2024 verroeid. De SnelWegWedstrijd is de onderlinge jaarlijks race voor Maasleden op en neer naar de A12 over een afstand van ruim 20 km. Dit jaar is gekozen om te starten en te finishen bij het aquaduct van de A16 en wordt de naam SWW dus extra eer aangedaan. Het traject was hierdoor wel iets korter dan voorheen. Afroeiers hadden hun eigen feestje en konden proeven aan het wedstrijd gebeuren op en neer naar de Pekhuisbrug. Met enkele invalkrachten kon het team van brugwachters en bemanning van 4 begeleidende (rescue)bootjes compleet worden gemaakt en veiligheid was gegarandeerd.
Voor de start waren veel roeiers niet te houden en moesten de ploegen met wat verbaal geweld in de juiste startpositie worden terug gejaagd. Desondanks kon de race stipt om 18.00 uur worden gestart en mede dankzij het slechte weer van de laatste tijd en het EK voetbal waren er vrijwel geen hinderlijke plezierbootjes of zwemmers. Daarbij waren de weergoden ons op déze avond uitzonderlijk goed gezind en was het voor de roeiers maar ook voor 'officials' op en aan de kant van het water een mooie happening. De heldendaden van de roeiers en de prachtige Rottemeren zijn voor het nageslacht vastgelegd door Lisette Reitsma en Hans Wijker op fraaie foto’s en filmpjes gemaakt met een drone.
De reserve tijdwaarneming m.b.v. Raceclocker liep helaas vast maar gelukkig functioneerde ons eigen systeem ‘De Haas’ feilloos. De uitslag kon dan ook met de bekende correctiefactoren voor geslacht, leeftijd en boottype, snel worden berekend. Het zal niet verbazen dat ook nu Jacob Koster met de eer is gaan strijken en de beker mee naar huis kon nemen. De BBQ georganiseerd door de barcie. o.l.v. Merel was de kers op de taart van deze zonnige avond.
De organiserende commissie kijkt nu al weer uit naar de 1e race van de RRC 24-25 in oktober.

sww-19-06-2024-29 sww-19-06-2024-55 sww-19-06-2024-69